Diploma vakfotografie

Op zaterdag 27 mei rondde ik de tweejarige opleiding Vakfotografie aan de Fotovakschool in Rotterdam af. Ter gelegenheid van die heuglijke en gedenkwaardige gebeurtenis nam mijn zus Mariëtte onderstaande foto.

Fotograaf Den Haag diploma 1

Voor wie mij kent, is het misschien een beetje verrassend me ineens met baard te zien. Dat zit zo: Mijn medestudenten – die ik van harte met het behaalde diploma feliciteer – en ik moesten voor het eindassessment van de opleiding een portfolio laten zien en een serie exposeren. Voor de expositie heb ik een serie van zeven portretten gemaakt, met als titel Er was eens een prins… Hieronder twee foto’s uit de serie.
Fotograaf Den Haag diploma 2Deze foto is genomen op het Centraal Station in Den Haag. De pianist speelde toevallig variaties op ons volkslied toen ik met een van mijn portretten voorbij kwam. De volgende foto is een ander portret uit de serie, dat nu bij mij thuis aan de muur hangt.

Fotograaf Den Haag diploma 3

De prins op mijn foto’s heeft een baard. Daarom vond ik het een leuk idee om in ieder geval tot en met het eindassessment ook een baard te laten staan. Al was het maar uit respect voor het niet geringe, professionele acteertalent van mijn broer Peter, die zo aardig was om mijn model te zijn.

Je kunt de hele serie en de andere foto’s waarmee ik ben afgestudeerd bekijken in mijn portfolio. Dat zal in de toekomst ongetwijfeld worden uittebreid. MORE TO COME!

6 antwoorden
 1. Mariette zegt:

  Leuk om je eerste blogpost te lezen! De door mij gemaakte foto is niet geweldig en zou jij ongetwijfeld zelf beter hebben gemaakt. Ik vind het enorm leuk dat je het vakdiploma hebt behaald en trots op je doorzettingsvermogen ! Mariette

  Beantwoorden
  • Arend Jan Bolhuis zegt:

   Dank je wel. En ook via deze weg nog eens heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Dat je nog maar veel mooie foto’s mag maken.
   Arend Jan

   Beantwoorden
 2. Gertruud zegt:

  Dan ben je een jonge pensionado en behaal je zomaar een echt diploma…nou ja, niet zomaar dus…daar kwam veel toewijding en gelukkig ook veel plezier aan te pas. Ik zeg: sjapoo ! Ik ben benieuwd hoe je ons in de toekomst laat delen in je liefde voor de fotografie.

  Beantwoorden
 3. Fred Vink zegt:

  Plotseling dacht ik weer aan je. Ik zie dat je je vermaakt, o.a. dankzij de DAM-gelden?
  Het ga je goed & het allerbeste,

  Fred Vink (nog steeds HHS).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *